Me uskomme

ME USKOMME
Raamattuun, joka on innoitettu, ainoa erehtymätön arvovaltainen Jumalan sana ja oppimme ainoa perusta.

ME USKOMME
Jumalaan, joka on yksi iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä, Poika ja Pyhä Henki.

ME USKOMME
Jeesukseen Kristukseen, meidän Herraamme, Hänen jumaluuteensa, Hänen ihmiseksi tulemiseensa neitseellisessä syntymässä, Hänen synnittömään elämäänsä, Hänen ihmeisiinsä ja että Hän kuolemallaan ja vuodattamallaan verellä sovitti maailman synnin.

ME USKOMME
Hänen ruumiilliseen ylösnousemukseensa kuolleista, Hänen astumiseensa taivaaseen Isän oikealle puolelle ja Hänen henkilökohtaiseen paluuseensa voimassa ja kirkkaudessa.

ME USKOMME
että Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, mutta syntiinlankeemuksen seurauksena hän joutui eroon Jumalasta. Me uskomme, että kaikki maailmaan syntyvät lapset, vaikka ovatkin langenneen ihmissuvun jäseniä, ovat Kristuksen sovitustyön perusteella Jumalalle otollisia.

ME USKOMME
että kun ihminen vartuttuaan tulee tietoiseksi syntisyydestään, hän Jeesuksen sovitustyön perusteella saa syntinsä anteeksi, ja uskon kautta Jeesukseen hänet vanhurskautetaan ja hän uudestisyntyy.

ME USKOMME
että Pyhä Henki herättää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen. Me uskomme, että Jumalan Sana ja Pyhä Henki kasvattavat Hengen hedelmää Kristukseen uskovan elämässä.

ME USKOMME
että Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä ja jakaa armolahjoja ja hengellisiä palvelutehtäviä seurakunnan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana.

ME USKOMME
että kristillinen kaste on Jeesuksen asettama ja liittyy erottamattomasti Jumalan pelastustyöhön. Me uskomme, että uskova kastetaan apostolien esimerkin mukaan Jeesukseen Kristukseen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla, ja kasteessa uskova liitetään myös paikalliseen seurakuntaan.

ME USKOMME
että ehtoollinen on Jeesuksen seuraajilleen asettama yhteysateria. Ehtoollinen julistaa Jeesuksen Kristuksen sovitustyötä, ja osallisuus leipään ja viiniin on osallisuutta Jeesuksen kuolemaan ja ylösnousemukseen.

ME USKOMME
että jokaisen ihmisen on kerran kuoltava, jonka jälkeen tulee tuomio. Me uskomme, että sekä vanhurskaat että jumalattomat herätetään kuolleista ruumiilliseen ylösnousemukseen.

ME USKOMME
Jeesuksen Kristuksen takaisin tuloon, jota odotamme, vaikka sen ajankohtaa kukaan ei voikaan tietää.

ME USKOMME
että vanhurskaat pääsevät osaansa iankaikkisessa elämässä ja että jumalattomien osana on iankaikkinen ero Jumalasta.

Comments are closed.